Coaliţia guvernamentală din Germania a ajuns la un compromis privind politica în domeniul migraţiei

Partidele din coaliţia guvernamentală din Germania au ajuns la un compromis privind politica în domeniul migraţiei, punând astfel punct unei crize politice ce risca să ducă la destrămarea Guvernului Angela Merkel, informează site-ul postului Deutsche Welle.

317 afișări
Imaginea articolului Coaliţia guvernamentală din Germania a ajuns la un compromis privind politica în domeniul migraţiei

Coaliţia guvernamentală din Germania a ajuns la un compromis privind politica în domeniul migraţiei

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi ministru de Interne, s-a oferit duminică să demisioneze în urma disputei cu cancelarul german Angela Merkel pe tema planului CSU de introducere unilaterală de controale la frontierele Germaniei pentru a limita imigraţia.

Ulterior, Merkel şi Seehofer au ajuns la o înţelegere ce prevedea crearea unor centre de tranzit la frontiera sudică a Germaniei, care ar fi permis autorităţilor să monitorizeze persoanele care cer azil, în perioada în care statutul lor este verificat.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Socială (CSU), condusă de ministrul de Interne, Horst Seehofer, şi Partidul Social-Democrat (SPD) au ajuns joi la un compromis privind limitarea imigraţiei.

Andrea Nahles, liderul SPD, a declarat că Germania nu va lua măsuri unilaterale privind imigraţia, însă procesul de gestionare a solicitărilor de azil va fi făcut mai rapid.

Liderii germani au renunţat la decizia de înfiinţare de centre de tranzit pentru azilanţi, urmând ca "procedurile de tranzit" să fie efectuate în "centrele de poliţie", a explicat Seehofer, care s-a declarat satisfăcut de compromis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici