Cod roşu de intemperii, emis pentru prima dată în istoria Noii Zeelande. 2.000 de persoane au fost evacuate

O parte din Insula de Sud a Noii Zeelande se confruntă de mai multe zile cu ploi torenţiale, care au provocat inundaţii, forţând autorităţile să evacueze 2.000 de persoane şi să emită primul cod roşu de intemperii din istoria ţării, relatează The Guardian.

1557 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de intemperii, emis pentru prima dată în istoria Noii Zeelande. 2.000 de persoane au fost evacuate

Sursa FOTO: Profimedia

Lewis Ferris, de la agenţia MetService din Noua Zeelandă, a declarat că furtunile au generat primul cod roşu, o nouă alertă creată de agenţie în luna mai a anului trecut.

"Diferenţa dintre codurile portocaliu şi roşu este impactul asupra oamenilor", a spus el. "Am văzut un drum inundat, am văzut oameni izolaţi. Există un risc real pentru comunităţi, având în vedere impactul asupra reţelei rutiere".

Miercuri, poliţia a evacuat persoane din mai multe zone, inclusiv întreaga populaţie a localităţilor Mataura şi Wynden, şi o mare parte a celei din Gore.

În zona localităţii Gore din regiunea Southland s-au înregistrat cantităţi record de precipitaţii, de patru ori peste valorile normale pentru această perioadă a anului, a declarat Lewis Ferris de la MetService.

Oficialii din cadrul serviciilor de urgenţă din Southland, una dintre cele mai mari şi mai puţin populate regiuni din Noua Zeelandă, au recomandat locuitorilor să-şi părăsească casele, deoarece apele au continuat să crească şi miercuri după-amiază.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici