Cod ROŞU de vreme rea în Spania: Două persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost luată de viituri | VIDEO

Două persoane au murit joi după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore în estul Spaniei, au anunţat serviciile locale de intervenţie, potrivit Reuters.

1262 afișări
Imaginea articolului Cod ROŞU de vreme rea în Spania: Două persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost luată de viituri | VIDEO

Cod ROŞU de vreme rea în Spania: Două persoane au murit joi după ce maşina în care se aflau a fost luată de viituri | VIDEO

Victimele, în vârstă de 70 de ani, au murit în regiunea Castilla-La Mancha, a informat serviciul de urgenţă din Spania, pe Twitter.

În regiunea Valencia, cel puţin două râuri au ieşit din matcă, determinând evacuarea a zeci de persoane.

Cursurile au fost suspendate în regiunile Valencia şi Murcia. Autorităţile locale au recomandat populaţiei din zonele cele mai rău afectate să stea în case. Vremea rea a intrerupt traficul rutier şi portuar.

Serviciul de Meteorologie din Spania (AEMET) a emis o avertizare cod roşu de ploi în mai multe regiuni din sud-estul ţării, acestea fiind cele mai abundente precipitaţii în mai mult de un secol, potrivit Associated Press.

Cantitatea de precipitaţii ar putea trece de 200 de litri pe metru pătrat în zilele de joi şi vineri, pe coasta Mării Mediterane, în regiunile Valencia, Murcia şi Alicante, au avertizat meteorologii.

Râul Clariano a inundat pe timpul nopţii străzile oraşului Ontinyent, situat la sud de Valencia.

În ultimele 24 de ore, aversele au atins 300 de litri pe metru pătrat. AEMET a anunţat că aceasta a fost cea mai mare cantitate de precipitaţii din 1917.

Taguri:
spania,
alertă meteo,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici