Coletul-capcană trimis din Yemen şi interceptat în M. Britanie, programat să explodeze deasupra SUA

Coletul-capcană descoperit la sfârşitul lui octombrie într-un avion care a făcut escală pe aeroportul regional englez din East Midlands şi care venea din Yemen era programat să explodeze "deasupra coastei de est a Statelor Unite", a anunţat miercuri poliţia britanică.

26 afișări
Imaginea articolului Coletul-capcană trimis din Yemen şi interceptat în M. Britanie, programat să explodeze deasupra SUA

Coletul-capcană trimis din Yemen şi interceptat în M. Britanie, programat să explodeze deasupra SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O examinare detaliată a arătat că, dacă dispozitivul exploziv s-ar fi activat (aşa cum era programat), acest lucru s-ar fi întâmplat la ora 10.30 (11.30 ora României), vineri 29 octombrie. Dacă dispozitivul exploziv nu ar fi fost retras din avion, activarea ar fi putut să se producă deasupra coastei de est a Statelor Unite", a anunţat Scotland Yard.

Avionul cargou, care conţinea coletul-capcană a aterizat pe aeroportul din East Midlands (centrul Angliei), venind de la Koln, la ora 01.13 GMT (03.13 ora României). Coletul a fost dezamorsat la ora 06.40 GMT (08.40 ora României), a precizat poliţia, respectiv cu aproape trei ore înainte de explozia programată.

Aceste informaţii par să contrazică declaraţiile de săptămâna trecută ale ministrului francez de Interne, Brice Hortefeux, care afirmase că pachetul-capcană a fost "dezamorsat cu 17 minute înainte de explozia prevăzută".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici