Coletul interceptat în Dubai "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida" - VIDEO

Coletul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, conţinea explozibil şi un sistem de detonare care "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida", a anuţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat citat de AFP.

39 afișări
Imaginea articolului Coletul interceptat în Dubai "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida" - VIDEO

Coletul interceptat în Dubai "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ancheta privind coletele suspecte provenind din Yemen, identificate de echipa de căutare prin intermediul companiei americane de transport aerian FedEx, a arătat că (unul dintre aceste colete) era o imprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile", se arată în comunicat.

"Dispozitivul a fost pregătit în mod profesionist şi dotat cu un circuit electric legat de o cartelă de telefon mobil, ascunsă în imprimantă", adaugă comunicatul.

"Maniera în care a fost pregătit acest dispozitiv poartă caracteristici similare celor utilizate de grupările teroriste ca al-Qaida", potrivit textului.

Dispozitivul a fost neutralizat, conform aceleiaşi surse.

Poliţia din Dubai a indicat că a fost alertată privind prezenţa coletelor suspecte provenind din Yemen de reţeaua de schimb internaţional care leagă diferite servicii de securitate din lume.

Citând experţii, poliţia a precizat că explozibilul decoperit în imprimantă era pentrită (PETN) şi plumb, un produs exploziv puternic folosit la sistemele de detonare.

"Datorită intervenţiei sale rapide, poliţia din Dubai a dejucat o eventuală operaţiune teroristă în ţara căreia îi era destinat coletul", a conchis comunicatul.

Potrivit presei americane, pachetul descoperit în Dubai conţinea telefoane mobile şi componente ce păreau "detonatoare şi un cronometru".

O alertă mondială a fost declanşată vineri, după descoperirea unor pachete suspecte şi temerile privind atentate în Statele Unite, cu alerte lansate la Dubai, în Europa şi în SUA.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, afirmase vineri că pachetul descoperit pe aeroportul East Midlands, din Marea Britanie, într-un avion cu destinaţia Statele Unite, şi un al doilea descoperit la Dubai conţineau material explozibil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici