Comandant taliban deghizat în femeie, ucis în Afganistan

Un comandant taliban deghizat în femeie a fost ucis de forţele afgane şi internaţionale după ce a deschis focul asupra soldaţilor care încercau să îl aresteze în sudul Kabului, au anunţat militarii sâmbătă.

16 afișări
Imaginea articolului Comandant taliban deghizat în femeie, ucis în Afganistan

Comandant taliban deghizat în femeie, ucis în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele afgane şi cele ale NATO, care au reuşit vineri seara să îl localizeze pe Ghulam Sakhi în districtul Puli Alam din provincia Logar, le-au cerut femeilor şi copiilor să părăsească imobilul în care se afla acesta, potrivit unui comunicat al forţelor coaliţiei.

"În momentul în care (femeile şi copiii) ieşeau, Sakhi a ieşit cu un grup, deghizat în femeie, a scos un pistol şi o grenadă şi a deschis focul în direcţia forţelor de securitate", adaugă textul forţei internaţionale (ISAF).

"Când forţele afgane şi din cadrul coaliţiei l-au atins, el a lansat grenada, iar aceasta a explodat, rănind o femeie şi doi copii", continuă ISAF.

Sakhi, care era cunoscut sub mai multe pseudonime, a fost implicat în mai multe atacuri cu dispozitive explozive artizanale (IED) împotriva forţelor afgane şi internaţionale. El a fost implcat, de asemenea, în răpirea şi uciderea unui şef al departamentului de securitate din provincia Logar, potrivit ISAF.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici