Comandoul islamist care a comis atacul de la Nairobi era format din cel mult şase persoane

Poliţia kenyană a estimat sâmbătă că grupul care a realizat, la sfârşitul lui septembrie, atacul asupra centrului comercial Westgate din Nairobi era format din patru sau şase persoane, ci nu din 10-15 persoane, cum a fost anunţat anterior.

605 afișări
Imaginea articolului Comandoul islamist care a comis atacul de la Nairobi era format din cel mult şase persoane

Comandoul islamist care a realizat atacul de la Nairobi era format cel mult şase persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În baza informaţiilor pe care le deţinem în acest moment, (putem constata că) numărul atacatorilor era între patru şi şase", a declarat şeful poliţiei, David Kimaiyo, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune kenyan KTN.

"Niciunul dintre ei (atacatori) nu a reuşit să iasă din clădire după atac", a adăugat el, fără să precizeze dacă islamiştii au fost ucişi sau capturaţi.

Anterior, autorităţile keniene au estimat că atacul de la Nairobi a fost realizat de un comandou islamist alcătuit din 10-15 persoane. Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a afirmat că cinci atacatori au fost ucişi.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei kenyene a afirmat sâmbătă că toţi atacatorii erau bărbaţi.

"Noi am stabilit că Samantha nu participa la acest atac", a adăugat el, referindu-se la britanica Samantha Lewthwaite, suspectată anterior că ar fi implicată în atacul de la Nairobi.

O altă sursă din cadrul poliţiei a identificat trei dintre atacatori: doi somalezi (Abu Baraal Al Sudani, Khatab Ali Khane) şi un kenyan de origine somaleză (Omar Nabhan).

Atacul comis pe 21 septembrie împotriva centrului comercial Westgate de la Nairobi, revendicat de către islamişti somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida, s-a soldat cu cel puţin 67 de morţi. Crucea Roşie kenyană a anunţat că 39 de persoane sunt date dispărute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici