Comisar UE desemnat pentru Politici de Vecinătate: Parteneriatul Estic nu este în detrimentul Rusiei

Proiectul Parteneriatului Estic, dezvoltat de Uniunea Europeană, nu este în detrimentul Rusiei, afirmă Johannes Hahn, viitorul comisar european pentru Extindere şi Politici de Vecinătate, pledând, în cursul audierilor în Parlamentul European, pentru dialogul cu Moscova.

124 afișări
Imaginea articolului Comisar UE desemnat pentru Politici de Vecinătate: Parteneriatul Estic nu este în detrimentul Rusiei

Comisar UE desemnat pentru Politici de Vecinătate: Parteneriatul Estic nu este în detrimentul Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împreună cu Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, vreau să promovez dialogul cu Rusia. Moscova nu trebuie să subestimeze determinarea Uniunii Europene de a respecta propriile principii şi trebuie să înţeleagă că politicile noastre şi proiectul Parteneriatului Estic nu sunt îndreptate împotriva Rusiei", a afirmat Hahn, citat de RIA Novosti.

Johannes Hahn îl va înlocui în funcţie pe Stefan Füle, al cărui mandat se încheie pe 31 octombrie.

Parteneriatul Estic este adresat Republicii Moldova, Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Georgiei şi Ucrainei.

Potrivit Radio Free Europe / Radio Liberty, în timpul audierilor în PE, Hahn a declarat că niciun stat nu va adera la Uniunea Europeană în cursul mandatului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici