Comisarul european pentru Uniunea securităţii ne dă "o gură de oxigen" în lupta pentru a intra în Spaţiul Schengen: Graniţele României, apărate excelent de Poliţia de Frontieră

Comisarul european pentru Uniunea securităţii, Julian King, a declarat luni că a fost ”impresionat” de modul în care sunt apărate graniţele României, dar şi de felul în care instituţiile româneşti colaborează cu cele ale altor state.

1150 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Uniunea securităţii ne dă "o gură de oxigen" în lupta pentru a intra în Spaţiul Schengen: Graniţele României, apărate excelent de Poliţia de Frontieră

Comisarul european pentru Uniunea securităţii ne dă "o gură de oxigen" în lupta pentru a intra în Spaţiul Schengen: Graniţele României, apărate excelent de Poliţia de Frontieră

”Am fost impresionat de cele văzute, pentru că de dimineaţă am avut o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi vreau să vă spun că munca lor, felul în care îşi fac treaba este pur şi simplu excelent şi nu vorbesc aici doar de Poliţia de Frontieră a României, felul în care aceasta apără graniţele ţării, ci şi de modalitatea în care această instituţie a statului român colaborează cu instituţii similare din alte state membre”, a declarat comisarul european responsabil pentru Uniunea securităţii, Julian King.

Acesta a mai afirmat că, deşi au fost înregistrate progrese, mai sunt încă lucruri de făcut.

S-au înregistrat deja progrese în ceea ce priveşte apărarea graniţelor externe ale Uniunii şi în ceea ce priveşte schimburile de informaţii, numai că se poate face încă mult mai mult. Provocările pe termen lung sunt numeroase şi, dintre acestea, aş enumera radicalizarea împotriva căreia trebuie să luptăm”, a mai spus King.

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat, joi, că Olanda se va opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie Schengen, întrucât există îngrijorări cu privire la corupţie şi la securitatea frontierelor în cele două ţări, relatează site-ul dutchnews.nl.

"Pentru moment ne vom opune acestei iniţiative. Sunt prea multe îngrijorări cu privire la controalele la frontieră şi la corupţie", a spus Rutte, într-un interviu pentru publicaţia Telegraaf.

Miercuri, Jean-Claude Juncker a declarat, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în zona Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici