Comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, previziuni despre Brexit: Marea Britanie nu va ieşi din UE pe 12 aprilie fără un acord

Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, Taxe şi Vămi, a declarat luni că este optimist că Marea Britanie nu va ieşi din Uniunea Europeană pe 12 aprilie fără un acord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

865 afișări
Imaginea articolului Comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, previziuni despre Brexit: Marea Britanie nu va ieşi din UE pe 12 aprilie fără un acord

Comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, previziuni despre Brexit: Marea Britanie nu va ieşi din UE pe 12 aprilie fără un acord

"Parlamentul britanic nu îşi doreşte un scenariu fără acord. Nici noi nu ne dorim, este cel mai dezavantajos scenariu din punct de vedere economic. Desigur, suntem pregătiţi în cazul în care se va întâmpla", a declarat Moscovici.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la impunerea unor condiţii stricte Marii Britanii, în schimbul acordării unei noi amânări.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Ultima dată când May a făcut o astfel de solicitare, Uniunea Europeană a oferit doar o prelungire cu două săptămâni a termenului privind Brexit, iar oficialii de la Bruxelles insită că premierul britanic trebuie să găsească o soluţie referitoare la Acordul de ieşire din UE, respins deja de trei ori de Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici