Comisarul UE pentru Comerţ, Phil Hogan, urmează să demisioneze

  • Comisarul UE pentru Comerţ, Phil Hogan, urmează să demisioneze pe fondul criticilor privind nerespectarea măsurilor antiepidemice
  • Phil Hogan a fost criticat pentru participarea la un controversat dineu organizat de un club de golf
  • De asemenea, reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană este acuzat că nu a stat în autoizolare
343 afișări
Imaginea articolului Comisarul UE pentru Comerţ, Phil Hogan, urmează să demisioneze

sursa foto: profimedia

Reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană, Phil Hogan, urmează să demisioneze după ce a încălcat regulile antiepidemice prin participarea la un controversat dineu organizat de un club de golf, afirmă surse citate de Sky News şi BBC.

Informaţiile despre posibila demisie intervin în contextul în care premierul Irlandei, Micheal Martin, a declarat că Phil Hogan "a subminat întreaga abordare privind sănătatea publică din Irlanda".

Phil Hogan, comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, a prezentat scuze pentru participarea la evenimentul desfăşurat în vestul Irlandei, dar Guvernul susţine că a încălcat şi regulile privind autoizolarea la revenirea din oraşul belgian Bruxelles. Phil Hogan a revenit de la Bruxelles în Irlanda pe 31 iulie şi a mers la reşedinţa sa temporară de la Clubul de golf "K Club", în Co Kildare.

La revenirea din Belgia, Phil Hogan trebuia să stea în izolare 14 zile. Pe 5 august, el a mers la Dublin pentru a face un test Covid-19, care a ieşit negativ. În acest context, a ieşit din izolare. Însă Serviciul guvernamental irlandez pentru Sănătate susţine că Hogan trebuia să continue izolarea până la finalul celor 14 zile.

Pe 19 august, Phil Hogan a participat la un dineu organizat de un club de golf în comitatul irlandez Galway. La eveniment au fost alte aproximativ 80 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici