Comisia de anchetă ONU susţine că a găsit noi dovezi privind crime de război comise în Ucraina

Comisia de anchetă ONU a anunţat vineri că a găsit noi dovezi privind crime de război comise de ruşi în Ucraina, potrivit Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Comisia de anchetă ONU susţine că a găsit noi dovezi privind crime de război comise în Ucraina

Comisia de anchetă ONU susţine că a găsit noi dovezi privind crime de război comise în Ucraina

O comisie de anchetă a ONU a anunţat vineri că a găsit dovezi suplimentare că forţele din Rusia au comis „atacuri fără discernământ” şi crime de război în Ucraina, inclusiv viol şi deportarea copiilor.

„Comisia a găsit noi dovezi că autorităţile ruse au comis încălcări ale drepturilor internaţionale ale omului şi ale dreptului internaţional umanitar şi crime corespunzătoare, în zonele aflate sub controlul lor în Ucraina”, se arată într-un raport transmis Adunării Generale ONU.

Printre altele, în documente se vorbeşte despre incidente din zonele Uman şi Herson.

„Comisia a documentat recent atacuri care au afectat obiecte civile, cum ar fi clădiri rezidenţiale, o gară, magazine şi un depozit pentru uz civil, ducând la numeroase victime. Cele mai multe incidente au avut loc după ce făptuitorii au pătruns în casele victimelor. Victimele au raportat violuri sub ameninţarea armei şi ameninţări cu uciderea sau cu alte vătămări grave victimelor sau rudelor acestora”, scrie în document.

Comisia a mai anunţat că a analizat transferul a 31 de copii din Ucraina în Rusia şi „a concluzionat că a fost o deportare ilegală şi o crimă de război”.

Misiunea diplomatică a Rusiei la Geneva nu a comentat informaţiile. Rusia a negat cu fermitate că a vizat civili din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici