Comisia Electorală din Marea Britanie, vizată de un atac cibernetic complex

Comisia Electorală din Marea Britanie a fost vizată de hackeri străini, într-un incident cibernetic complex, soldat cu accesarea email-urilor interne şi a datelor alegătorilor, informează agenţia Reuters.

130 afișări
Imaginea articolului Comisia Electorală din Marea Britanie, vizată de un atac cibernetic complex

Comisia Electorală din Marea Britanie, vizată de un atac cibernetic complex

Comisia Electorală britanică, un organism independent care gestionează alegerile şi finanţarea entităţilor politice, a anunţat marţi depistarea unul incident "ostil" de tip cibernetic anul trecut.

Autorităţle britanice nu oferă detalii suplimentare despre autorii atacului cibernetic, subliniind însă că acţiunea hackerilor străini evidenţiază riscurile cu care se confruntă instituţiile democratice. Hackerii au accesat serverele, obţinând copii ale registrelor electorale.

"Ştim ce sisteme le-au fost accesibile actorilor ostili, dar nu putem şti clar ce date au fost sau nu accesate. Acest atac de succes evidenţiază că organizaţiile implicate în alegeri rămân o ţintă, trebuie să fim vigilenţi privind riscurile la adresa proceselor electorale", a declarat Shaun McNally, directorul Comisiei Electorale din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici