Comisia Europeană a adoptat o strategie farmaceutică, pentru asigurarea de medicamente inovatoare şi accesibile

  • Comisia Europeană a adoptat miercuri o strategie farmaceutică pentru Europa, al cărei scop este asigurarea unor medicamente inovatoare şi accesibile financiar.
190 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a adoptat o strategie farmaceutică, pentru asigurarea de medicamente inovatoare şi accesibile

Comisia Europeană a adoptat o strategie farmaceutică, pentru asigurarea de medicamente inovatoare şi accesibile

Potrivit unui comunicat al CE, strategia va permite Europei să îşi satisfacă nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză, prin intermediul unor lanţuri de aprovizionare solide.

Strategia are patru obiective principale: asigurarea disponibilităţii pentru pacienţi a unor medicamente accesibile financiar şi abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute (de exemplu, în domeniul rezistenţei la antimicrobiene, al cancerului, al bolilor rare), sprijinirea competitivităţii, a inovării şi a sustenabilităţii industriei farmaceutice, îmbunătăţirea mecanismelor de pregătire şi răspuns la crize şi asigurarea unei voci puternice a UE pe plan mondial, prin promovarea unui nivel înalt al standardelor în materie de calitate, eficacitate şi siguranţă.

Conform reprezentanţilor CE, deşi strategia reprezintă mult mai mult decât un simplu instrument de răspuns la crize, ea este inspirată din răspunsul iniţial la pandemia de COVID-19 şi face ca sectorul farmaceutic din Europa să fie mai bine pregătit şi mai rezistent.

„Pandemia cauzată de noul coronavirus a evidenţiat necesitatea vitală de a consolida sistemele noastre de sănătate. Aceasta include disponibilitatea unor medicamente sigure, eficace şi de înaltă calitate, la preţuri accesibile. În vremurile dificile din perspectivă economică şi socială cu care se confruntă UE în prezent, strategia adoptată astăzi va asigura faptul că Europa şi europenii vor continua să beneficieze de astfel de medicamente. Fac apel la statele membre şi la Parlament să susţină această strategie, care va fi pusă în aplicare în următorii trei ani şi ulterior”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Reprezentanţii CE susţin că strategia farmaceutică pentru Europa marchează începutul unui proces: punerea sa în aplicare include o agendă ambiţioasă de acţiuni legislative şi nelegislative care vor fi lansate în următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici