Comisia Europeană: Boris Johnson rămâne partenerul nostru de negociere pe tema Brexit

Comisia Europeană a anunţat miercuri că încă îl consideră pe prim-ministrul britanic Boris Johnson principalul partener de negociere pentru evitarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un Acord, relatează Reuters.

195 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Boris Johnson rămâne partenerul nostru de negociere pe tema Brexit

Comisia Europeană: Boris Johnson rămâne partenerul nostru de negociere pe tema Brexit

„Există un Guvern al Marii Britanii, aşadar interlocutorul preşedintelui Comisiei, Juncker, rămâne prim-ministrul Boris Johnson”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marţi majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Ulterior, membrii Camerei Comunelor au aprobat o moţiune ce permite opoziţiei să stabilească agendei Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

După obţinerea controlului asupra afacerilor parlamentare, în pofida obiecţiilor Guvernului Boris Johnson, opoziţia va încerca miercuri să adopte o lege care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene să amâne Brexit-ul până la 31 ianuarie 2020, în afara cazului în care un acord de Brexit este aprobat de Parlament ori Legislativul de la Londra acceptă ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici