Comisia Europeană cere României reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale

  • Comisia Europeană solicită României să aplice corect reglementări în domeniul gazelor
  • Comisia Europeană a trimis avize argumentate Croaţiei şi României pentru lipsa conformării cu anumite prevederi ale Regulamentului Securităţii Alimentării cu Gaz
1157 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană cere României reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale

Comisia Europeană cere României reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale.

Comisia Europeană a cerut, joi, României şi Croaţiei să aplice în mod corect anumite reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale.

"Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize argumentate Croaţiei şi României pentru lipsa conformării cu anumite prevederi ale Regulamentului Securităţii Alimentării cu Gaz (Regulamentul UE 2017/1938), în special privind notificarea obligaţiilor şi aplicarea mecanismului de solidaritate", anunţă Comisia Europeană, pe site-ul propriu.

"Regulamentul prevede solicitări pentru prevenirea şi reacţiile la potenţiale perturbări ale alimentării cu gaze naturale în Uniunea Europeană. În acest context, existenţa unor evaluări de risc, a unor planuri cu acţiuni de prevenire şi a unor planuri de urgenţă este esenţială", precizează Executivul Uniunii Europene.

"Comisia Europeană monitorizează atent implementarea Regulamentului în statele membre, inclusiv eforturile în sensul aplicării mecanismului de solidaritate. În mai 2020, Comisia Europeană a decis să le trimită scrisori de înştiinţare formală statelor membre. De atunci, toate ţările au trimis planurile, cu excepţia Croaţiei şi României. Acum, aceste două state membre au la dispoziţie două luni pentru a da răspunsuri Comisiei Europene. În caz contrar, Comisia Europeană poate decide sesizarea Curţii de Justiţie a UE", a subliniat Executivul UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici