Comisia Europeană cere TikTok să spună măsurile luate pentru a evita răspândirea conţinutului cu caracter terorist

Comisia trimite o cerere de informaţii către TikTok în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale, respectiv măsurile de atenuare a acestora în ceea ce priveşte răspândirea conţinuturilor ilegale, în special răspândirea conţinuturilor cu caracter terorist şi violent.

110 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană cere TikTok să spună măsurile luate pentru a evita răspândirea conţinutului cu caracter terorist

Comisia Europeană cere TikTok să spună măsurile luate pentru a evita răspândirea conţinutului cu caracter terorist

„Comisia solicită TikTok să furnizeze mai multe informaţii cu privire la măsurile pe care le-a luat pentru a se conforma obligaţiilor legate de evaluarea riscurilor şi de măsurile de atenuare a acestora în ceea ce priveşte răspândirea conţinuturilor ilegale, în special răspândirea conţinuturilor cu caracter terorist şi violent şi a discursurilor de incitare la ură, precum şi presupusa răspândire a informaţiilor false. În plus, cererea tratează şi respectarea de către TikTok a altor elemente ale Regulamentului privind serviciile digitale, în special în ceea ce priveşte dispoziţiile referitoare la protecţia minorilor în mediul online”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, TikTok trebuie să furnizeze Comisiei informaţiile solicitate până la 25 octombrie 2023 (în cazul întrebărilor privind răspunsul la crize) şi până la 8 noiembrie 2023 (în ceea ce priveşte protejarea integrităţii alegerilor şi protejarea minorilor în mediul online).

Pe baza evaluării răspunsurilor primite de la TikTok, Comisia va analiza care sunt etapele următoare.

„Acest lucru ar putea implica deschiderea oficială a procedurii în temeiul articolului 66 din Regulamentul privind serviciile digitale. În temeiul articolului 74 alineatul (2) din Regulamentul privind serviciile digitale, Comisia poate impune amenzi pentru transmiterea de informaţii incorecte, incomplete sau înşelătoare ca răspuns la o cerere de informaţii. În cazul în care TikTok nu răspunde, Comisia poate hotărî să solicite informaţiile prin intermediul unei decizii. În acest caz, lipsa unui răspuns în termenul stabilit ar putea duce la impunerea de penalităţi cu titlu cominatoriu. În urma desemnării sale ca platformă online foarte mare, TikTok trebuie să respecte întregul set de dispoziţii introduse de Regulamentul privind serviciile digitale, inclusiv evaluarea şi atenuarea riscurilor legate de diseminarea de conţinut ilegal, de dezinformare şi orice efecte negative asupra exercitării drepturilor fundamentale”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici