Comisia Europeană confirmă că se pregăteşte să prezinte luna aceasta cadrul de negociere cu Ucraina

Comisia Europeană a confirmat luni că se pregăteşte să prezinte luna aceasta un cadru de negociere pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie PravdaUA.

366 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană confirmă că se pregăteşte să prezinte luna aceasta cadrul de negociere cu Ucraina

Comisia Europeană confirmă că se pregăteşte să prezinte luna aceasta cadrul de negociere cu Ucraina

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, în cadrul unui briefing la Bruxelles, relevă sursa citată.

La 21 februarie, von der Leyen anunţase că următorul pas al Ucrainei în drumul său spre UE - prezentarea cadrului de negociere – nu va avea loc înainte de alegerile europene programate pentru luna iunie a acestui an.

Însă, la trei zile după aceea, în timpul vizitei sale la Kiev, ea a revenit la programul iniţial şi a declarat se va face următorul pas formal privind cererea de aderare a Ucrainei la UE la jumătatea lunii martie, informează PravdaUA.

,,Am subliniat deja ceea ce a spus preşedintele la momentul respectiv: cea mai bună presupunere a mea este că Comisia a avut discuţii suplimentare, în urma cărora a putut clarifica faptul că vom înainta o ofertă acum", a declarat Mamer, în timpul sesiunii de întrebări din partea jurnaliştilor.

Ucraina se aşteaptă ca Comisia Europeană să îi prezinte cadrul de negociere pentru viitoarea aderare la Uniunea Europeană până cel târziu la 12 martie, a declarat luni Olha Stefanishyna, vicepremier pentru integrare europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici