Comisia Europeană denunţă condiţiile din centrele pentru imigranţi situate pe insulele din Grecia

Condiţiile de cazare din centrele pentru imigranţi situate pe insule din Grecia sunt "inacceptabile", consideră Comisia Europeană, după ce s-a aflat că numeroşi extracomunitari sunt ţinuţi în corturi în pofida temperaturilor extrem de scăzute, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

1020 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană denunţă condiţiile din centrele pentru imigranţi situate pe insulele din Grecia

Comisia Europeană denunţă condiţiile din centrele pentru imigranţi situate pe insulele din Grecia

Ninsori abundente s-au înregistrat în Grecia, inclusiv pe insule din Marea Egee unde sunt mii de imigranţi extracomunitari.

Giorgos Kyritsis, purtătorul de cuvânt al Comisiei guvernamentale elene pentru gestionarea imigraţiei, a admis, într-o declaraţie acordată postului tv grec Skai, că aproape 1.000 de persoane rămân cazate în corturi, deşi temperaturile sunt extrem de scăzute.

Organizaţia Medici fără Frontiere a îndemnat Guvernul de la Atena să ia "măsuri de urgenţă" pentru găzduirea în condiţii adecvate a imigranţilor.

La Bruxelles, Natasha Bertaud, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că Executivul UE face "tot posibilul pentru a ajuta autorităţile grece să remedieze preocupările referitoare la centrele de cazare a imigranţilor".

"Sigur că oferirea condiţiilor adecvate este în principal sarcina autorităţilor elene", a subliniat Bertaud. Întrebată specific despre ţinerea solicitanţilor de azil în temperaturi sub zero grade, Natasha Bertaud a precizat că situaţia este "inacceptabilă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici