Prima întâlnire formală dintre Guvernul britanic şi administraţia Trump, în New York: Boris Johnson se întâlneşte cu ginerele lui Donald Trump

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, se află în New York unde este aşteptat să se întâlnească cu ginerele preşedintelui ales al SUA, Jared Kushner, precum şi cu viitorul şef de strategie de la Washington, Steve Bannon, informează The Guardian.

828 afișări
Imaginea articolului Prima întâlnire formală dintre Guvernul britanic şi administraţia Trump, în New York: Boris Johnson se întâlneşte cu ginerele lui Donald Trump

Prima întâlnire formală dintre Guvernul britanic şi administraţia Trump, în New York: Boris Johnson se întâlneşte cu ginerele lui Donald Trump (Imagine: itv.com)

Întâlnirea marchează primul contact formal de la alegerile din noiembrie 2016 dintre ministrul de Externe al Marii Britanii şi echipa de tranziţie a lui Donald Trump.

Johnson, unul dintre liderii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, va discuta cel mai probabil statutul ”relaţiei speciale” dintre cele două state după punerea în funcţie a lui Donald Trump şi după părăsirea Blocului comunitar de către ţara britanică.

Theresa May a indicat duminică faptul că Marea Britanie ar putea părăsi piaţa liberă, o mişcare care va necesita importanţa securizării unui acord comercial între statul britanic şi SUA, înainte de Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici