Comisia Europeană le recomandă statelor membre UE să permită călătoriile esenţiale spre şi dinspre Marea Britanie

  • Comisia Europeană le recomandă statelor UE să aplice măsuri coordonate în privinţa transporturilor spre şi dinspre Marea Britanie
  • Comisia Europeană propune descurajarea călătoriilor nonesenţiale, dar permiterea deplasărilor esenţiale
  • Ţările UE au suspendat legăturile de transport cu Marea Britanie din cauza unei mutaţii a coronavirusului
217 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană le recomandă statelor membre UE să permită călătoriile esenţiale spre şi dinspre Marea Britanie

Comisia Europeană le recomandă statelor membre UE să permită călătoriile esenţiale spre şi dinspre Marea Britanie

Comisia Europeană le-a recomandat, marţi, ţărilor Uniunii Europene să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor aplicate în relaţia cu Marea Britanie şi să permită deplasările esenţiale, în pofida mutaţiei coronavirusului.

"În contextul amplificării rapide a cazurilor de Covid-19 în zone din Anglia, din care o pondere mare o reprezintă o mutaţie a virusului, Comisia Europeană a adoptat astăzi o Recomandare privind o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi", anunţă marţi Executivul Uniunii Europene, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Deşi este important să fie aplicate măsuri rapide de precauţie pentru limitarea răspândirii noii tulpini a coronavirusului şi să fie descurajate toate deplasările nonesenţiale spre şi dinspre Marea Britanie, călătoriile esenţiale şi tranzitul pasagerilor trebuie facilitate. Interdicţiile care afectează traficul aerian şi feroviar trebuie suspendate, dat fiind că este necesar să se asigure călătoriile esenţiale şi să fie evitate perturbările reţelelor de aprovizionare", precizează Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici