Comisia Europeană propune alocarea a 75 de milioane euro pentru repatrierea cetăţenilor europeni

Comisia Europeană a propus, vineri, alocarea a 75 de milioane de euro din bugetul UE pentru a ajuta statele membre să repatrieze cetăţenii UE şi pentru a majora bugetul rezervei de echipamente medicale rescEU.

1813 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană propune alocarea a 75 de milioane euro pentru repatrierea cetăţenilor europeni

Comisia Europeană propune alocarea a 75 de milioane euro pentru repatrierea cetăţenilor europeni

„Măsura adoptată astăzi (vineri – n.r.) reprezintă încă o ilustrare a modului în care bugetul UE poate aduce valoare adăugată când şi unde este cea mai mare nevoie. Acesta este, de asemenea, un exemplu perfect de solidaritate şi cooperare europeană”, a spus comisarul Johannes Hahn, responsabil de bugetul UE.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat că „întoarcerea în siguranţă a cetăţenilor noştri este prioritară. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că îşi regăsesc familiile cât mai curând posibil în această perioadă dificilă. Aş dori să le mulţumesc statelor membre pentru eforturile depuse în acest demers. Centrul nostru de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă lucrează 24 de ore din 24 împreună cu statele membre pentru a răspunde cererilor acestora”.

Cu ajutorul zborurilor de repatriere organizate prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii şi cofinanţate de UE, de la începutul epidemiei au fost deja repatriate în Europa 2.312 persoane din China, Japonia, SUA, Maroc, Tunisia, Georgia, Filipine şi Capul Verde.

În zilele următoare sunt prevăzute peste 80 de zboruri de repatriere suplimentare.

În cadrul mecanismului de protecţie civilă al UE, UE contribuie la costurile zborurilor de repatriere care transportă resortisanţi ai mai multor state membre, pe baza principiului solidarităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici