Comisia Europeană propune sprijin din partea Frontex pentru gestionarea migraţiei în Moldova

Comisia Europeană a recomandat Consiliului să deschidă negocieri pentru un acord privind statutul dintre Frontex şi Republica Moldova.

296 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană propune sprijin din partea Frontex pentru gestionarea migraţiei în Moldova

Acordul privind statutul îi va permite agenţiei Frontex să sprijine poliţiştii de frontieră moldoveni în gestionarea eficace a situaţiei actuale de la frontiera cu Ucraina, transmite, joi, Comisia Europeană.

Peste 250.000 de persoane au fugit din calea războiului din Ucraina, căutând siguranţă în Moldova.

Poliţiştii de frontieră moldoveni se confruntă cu provocări atât din cauza numărului mare de persoane care fug din calea războiului, cât şi din cauza faptului că au o frontieră comună cu o zonă de război activă.

„Acest acord va facilita, în mod specific, trimiterea de echipe Frontex care să îndeplinească sarcini de gestionare a frontierelor, inclusiv înregistrarea şi verificările la frontieră, conduse de autorităţile moldovene pentru a răspunde acestor provocări. Un acord privind statutul va consolida cooperarea actuală dintre Frontex şi Republica Moldova, care are la bază un acord de lucru încheiat în 2008, şi va avea un impact pozitiv asupra gestionării frontierelor în Moldova, în România, precum şi asupra gestionării a frontierelor externe ale UE în general”, mai arată CE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
frontex,
moldova

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici