Comisia Europeană propune un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro / România ar încasa 33 de MILIARDE euro

Comisia Europeană propune un fond de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro - Paolo Gentiloni: "O acţiune europeană pentru înfruntarea unei crize fără precedent" - Surse UE: 500 de miliarde vor fi acordate sub formă de subvenţii, iar restul ca împrumuturi.

2037 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană propune un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro / România ar încasa 33 de MILIARDE euro

Comisia Europeană propune un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro

"Comisia Europeană propune un fond de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, care se adaugă instrumentelor comune aprobate deja. O acţiune europeană pentru înfruntarea unei crize fără precedent", a anunţat Paolo Gentiloni prin Twitter.

Conform unor oficiali UE citaţi de cotidianul Le Figaro, din această sumă, 500 de miliarde vor fi acordate sub formă de subvenţii, iar restul ca împrumuturi.

Dacă va fi aprobat de Consiliul European, acest plan este cel mai amplu proiect de relansare lansat vreodată de Uniunea Europeană.

Potrivit Bloomberg, România ar urma să încaseze 20 de miliarde de euro de la fondul de relansare propus de Comisia Europeană. Siegfred Mureşan, europarlamentar, spune că suma totală poate ajunge la 33 de miliarde de euro.

"Important: 33 de miliarde de euro va primi România din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Cele 33 de miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar şi credite în condiţii avantajoase.

Vorbim de fonduri noi, în plus faţă de fondurile structurale şi de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE.

Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai uşor după criză. Sunt mulţi bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni", a scris el pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici