Comisia Europeană recomandă reluarea traficului cu Regatul Unit pentru „călătorii esenţiale”

  • Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să faciliteze reluarea traficului cu Marea Britanie.
  • Recomandarea se referă la ”călătoriile esenţiale.”
  • Descoperirea unei noi tulpini a noului coronavirus în Marea Britanoe a forţat multe ţări să îşi închidă graniţele cu Regatul.
1598 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană recomandă reluarea traficului cu Regatul Unit pentru „călătorii esenţiale”

Profimedia

Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE marţi, 22 decembrie, să faciliteze reluarea traficului cu Marea Britanie pentru „călătorii esenţiale” şi „pentru a evita întreruperile lanţului de aprovizionare,” notează Le Figaro.
 
Recomandarea, care îşi propune să permită a mii de cetăţeni UE şi din Marea Britanie să se întoarcă acasă, va fi discutată marţi seară de ambasadorii din ţările membre UE.
 
Recomandarea spune ca trebuie să fie descurajate călătoriile neesenţiale către şi dinspre Marea Britanie. Dar persoanelor care se îndreaptă către ţara de reşedinţă ar trebui să li se permită să facă acest lucru, cu condiţia să fie supuse unui test COVID-19 sau unei carantine timp de 10 zile, a spus Comisia.
 
”Interzicerea călătoriilor nu ar trebui să împiedice mii de cetăţeni din UE şi Marea Britanie să se întoarcă la casele lor”, a declarat într-un comunicat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.
 
Recomandările sunt concepute pentru a stabili reguli comune în cadrul UE, iar ambasadorii vor lua în considerare adoptarea lor marţi. 
 
Descoperirea unei noi tulpini a noului coronavirus a forţat multe ţări să îşi închidă graniţele cu Regatul Unit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici