Comisia Europeană va cere opiniile ţărilor UE privind situaţia statului de drept în Polonia -surse

Comisia Europeană va încerca să obţină poziţiile statelor membre ale Uniunii Europene pentru a stabili ce măsuri să ia împotriva Poloniei în disputa pe tema situaţiei statului de drept care durează de peste un an, afirmă oficiali UE citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

2134 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană va cere opiniile ţărilor UE privind situaţia statului de drept în Polonia -surse

Comisia Europeană va cere opiniile ţărilor UE privind situaţia statului de drept în Polonia -surse

Comisia Europeană acuză Guvernul Beata Szydło, cu tendinţe naţionaliste, de subminarea instrumentelor democratice de echilibru şi control, în special prin reformarea instanţei constituţionale.

Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), condus de Jarosław Kaczyński, a refuzat să aplice recomandările Uniunii Europene, acuzând Comisia Europeană că îşi depăşeşte limitele trasând indicaţii unui guvern ales în mod democratic.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a anunţat miercuri că vrea să aducă situaţia Poloniei în atenţia celorlalte state membre UE, conform unor oficiali europeni.

"Ideea este de a se obţine punctele de vedere ale guvernelor din ţările UE pentru primirea susţinerii necesare viitoarelor acţiuni", a explicat un funcţionar UE, sub protecţia anonimatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici