Comitetul pentru Drepturile Copilului a cerut Rusiei să abroge legile care interzic propaganda gay

Rusia ar trebui să abroge legile care interzic "propaganda" homosexuală, fiindcă acestea alimentează discriminările şi violenţele împotriva tinerilor homosexuali şi familiilor acestora, a afirmat miercuri Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului.

137 afișări
Imaginea articolului Comitetul pentru Drepturile Copilului a cerut Rusiei să abroge legile care interzic propaganda gay

Comitetul pentru Drepturile Copilului a cerut Rusiei să abroge legile care interzic propaganda gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În loc să contribuie la protejarea copiilor, aceste legi "încurajează stigmatizarea şi discriminarea persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali), copiilor în general şi copiilor care trăiesc în familii LGBT", a afirmat Maria Herczog, membră a Comitetului.

Aceste declaraţii au fost făcute după ce Comitetul, format din 18 experţi independenţi proveniţi din diverse ţări ale lumii, a publicat un raport cu privire la respectarea de către Rusia a Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului.

Raportul cere Rusiei să "abroge legile care interzic propaganda homosexuală".

Aceste legi, promulgate anul trecut de preşedintele rus Vladimir Putin, au generat reacţii de contestare la nivel internaţional, în contextul în care Rusia se pregăteşte de găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă, care se vor deschide vineri, la Soci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici