Comitetul Uniunii Africane, reunit cu privire la Libia, respinge orice intervenţie militară

Comitetul Uniunii Africane (UA), reunit cu privire la situaţia din Libia, respinge "orice intervenţie militară străină indiferent sub ce formă", a declarat sâmbătă preşedintele mauritan Mohamer Ould Abdel Aziz, în deschiderea unei reuniuni la Nouakchott a membrilor acestui comitet.

38 afișări
Imaginea articolului Comitetul Uniunii Africane, reunit cu privire la Libia, respinge orice intervenţie militară

Comitetul Uniunii Africane, reunit cu privire la Libia, respinge orice intervenţie militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situaţia din Libia "cere o acţiune urgentă pentru o soluţie africană la criza gravă pe care o traversează această ţară soră", a declarat Ould Abdel Aziz. "Această soluţie trebuie să fie conformă ataşamentului nostru faţă de respectul unităţii şi integrităţii teritoriale a Libiei, precum şi respingerii oricărei intervenţii militare străine indiferent sub ce formă", a adăugat el.

El a recunoscut că în urma votului de joi din Consiliul de Securitate al ONU care autorizează folosirea forţei în Libia şi a summitului internaţional de la Paris, unde a fost anunţat, sâmbătă, debutul operaţiunii militare, comitetul trebuie, "în mod responsabil şi eficient, să ţină cont în demersul său de această nouă evoluţie" a situaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici