Compania aeriană EgyptAir confirmă că fuselajul avionului MS804 a fost găsit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Compania aeriană Egypt Air confirmă că fuselajul avionului MS804 a fost găsit în largul oraşului egiptean Alexandria, iar preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, transmite condoleanţe famiilor victimelor, relatează The Guardian.

5033 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană EgyptAir confirmă că fuselajul avionului MS804 a fost găsit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Compania aeriană EgyptAir confirmă că fuselajul avionului MS804 a fost găsit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Rămăşiţe umane, găsite printre fragmente din avionul EgyptAir - Ministerul grec al Apărării

Autorităţile egiptene au descoperit şi rămăşiţe umane printre fragmente din avionului EgyptAir identificate în largul oraşului egiptean Alexandria, a anunţat ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, potrivit BBC News online.

"În urmă cu câteva ore, am fost informaţi de autorităţile egiptene că au fost descoperite două scaune, o parte dintr-un corp uman şi mai multe obiecte din bagajele pasagerilor în zona de căutări", a declarat Panos Kammenos la o conferinţă de presă din Atena.

Două jurnaliste din Grecia au anunţat anterior pe Twitter că ar fi fost găsite şi rămăşite umane în zona de căutări, fiind vorba despre un rest de braţ.

Kammenos a precizat că obiectele au fost descoperite în zona de căutări aflată la sud de locul în care avionul a dispărut de pe radare.

Oficialul grec a mai declarat că aeronava nu a deviat de la cursul său în spaţiul aerian grec.

Compania aeriană EgyptAir a confirmat informaţia anunţată anterior de armata egipteană privind descoperirea unor fragmente din aeronava MS804 şi a unor bunuri personale ale pasagerilor şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Şi Preşedinţia egipteană a emis un comunicat prin care transmite condoleanţele famiilor victimelor.

"Preşedinţia egipteană îşi exprimă regretul pentru pierderea victimelor aflate la bordul zborului EgyptAir care s-a prăbuşit în Marea Mediterană în drum spre Cairo după ce a decolat din Paris", se arată în comunicatul Preşedinţiei egiptene.

Informaţia ar fi fost confirmată şi de Ministerul grec al Apărării, scrie The Guardian.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei egiptene, avioane şi vase ale forţelor egiptene au descoperit bunuri ale pasagerilor.

"Avioane şi vase ale marinei egiptene au găsit lucruri persoane ale pasagerilor şi fragmente din fuselaj la 290 de kilometri nord de Alexandria", a declarat Mohammed Samir (conform NBC), un purtător de cuvânt al armatei egiptene, citat de televiziunea de stat egipteană.

Operaţiunea continuă în zonă pentru a recupera cutia neagră a aeronavei.

Au existat mai multe confuzii cu privire la găsirea fuselajului avionului prăbuşit în Mediterană în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Compania aeriană EgyptAir a anunţat joi că au fost descoperite fragmente ale avionului în Mediterană, fără a oferi dar a retras ulterior declaraţia.

Un avion aparţinând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului.

Ministrul grec al Apărării a anunţat că pilotul ar fi făcut două viraje bruşte, înainte ca avionul să se prăbuşească de la o altitudine de peste 11.000 de metri.

În avionul dispărut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian şi zece membri ai echipajului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici