Compania Blackwater, suspectată de contrabandă cu arme

Procurorii federali verifică dacă firma privată de securitate Blackwater a transferat mitraliere neînregistrate şi echipamente militare în Irak, relatează un cotidian regional în ediţia de sâmbătă, citat de Reuters.

10 afișări
Imaginea articolului Compania Blackwater, suspectată de contrabandă cu arme

Compania Blackwater, suspectată de contrabandă cu arme

Doi foşti angajaţi ai companiei Blackwater au pledat vinovat la Greenville, în Carolina de Nord, în cazul unor acuzaţii legate de contrabandă cu arme şi cooperează cu anchetatorii, relatează publicaţia locală The News and Observer din Raleigh.

Potrivit The News and Observer, de caz se ocupă procurorii federali din Carolina de Nord.

Blackwater, care îşi are sediul la Moyock, Carolina de Nord, are circa 1.000 de contractori pentru a proteja misiunile Statelor Unite în Irak şi a diplomaţilor americani.

Cotidianul citează două surse neidentificate care susţin că procurorii verifică dacă Blackwater a transportat arme, periscoape pentru noapte, blindaje sau alte echipamente militare în Irak fără a autorizaţiile necesare.

The News and Observer susţine, de asemenea, că procurorii verifică dacă Blackwater are permise pentru circa zece mitraliere folosite pentru antrenament în Moyock.

Premierul irakian Nuri al-Maliki a sugerat ca ambasada Statelor Unite să nu mai folosească serviciile firmei Blackwater după ceea ce irakienii consideră a fi asaltul sângeros de duminică, soldat cu moartea a 11 persoane, în timp ce firma escorta un convoi al ambasadei. Ancheta procurorilor federali începuse cu mult înainte de producerea acestui incident.

The Washington Post a anunţat în ediţia de sâmbătă că Guvernul irakian, care anchetează evenimentele de duminică, şi-a extins investigaţia pentru a include şi acuzaţiile potrivit cărora compania Blackwater ar fi implicată în alte şase incidente violente care au provocat moartea a cel puţin zece irakieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici