Compania BP a blocat una din sursele scurgerii de petrol în Golful Mexic

Grupul petrolier BP a reuşit să închidă una din cele trei surse prin care este deversat petrol în Golful Mexic, dar acest progres nu va micşora cantitatea de petrol scursă în mare.

89 afișări
Imaginea articolului Compania BP a blocat una din sursele scurgerii de petrol în Golful Mexic

Compania BP a blocat una din sursele scurgerii de petrol în Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"BP a reuşit să blocheze una din cele trei surse, dar au rămas alte două", a declarat un oficial al Pazei de Coastă, Brandon Blackwell.

"Ne aşteptăm însă ca scurgerile de petrol să rămână la acelaşi nivel, chiar dacă acum sunt doar două surse. Va fi mai uşor să ne concentrăm pe două surse în loc de trei. Facem progrese", precizează Blackwell.

Grupul petrolier britanic care exploata platforma scufundată în largul coastelor statului Louisiana se străduia de două zile să blocheze cu o valvă una din sursele scurgerii de petrol, dar metoda nu va putea fi folosită şi pentru celelalte două surse.

Compania BP apreciază că aproximativ 800.000 de litri de petrol se scurg zilnic în mare din sonda platformei Deepwater, scufundată pe 22 aprilie, într-un incident soldat cu 11 morţi.

Pata de petrol rezultată are o lungime de 200 de kilometri şi lăţimea de 110 kilometri, hidrocarburile ajungând deja pe ţărmurile statului Louisiana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici