Compania Costa Crociere va plăti încă 2 milioane de euro naufragiaţilor francezi ai navei Concordia

Costa Crociere, compania proprietară a pachebotului Concordia care a naufragiat la 13 ianuarie în apropierea unei insule italiene provocând 32 de morţi, a plătit 9.000 de euro în indemnizaţii la 235 din cei 456 de naufragiaţi francezi, conform declaraţiilor de marţi a avocatului lor.

117 afișări
Imaginea articolului Compania Costa Crociere va plăti încă 2 milioane de euro naufragiaţilor francezi ai navei Concordia

Compania Costa Crociere va plăti încă 2 milioane de euro naufragiaţilor francezi ai navei Concordia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest acord care însumează în total 2,115 milioane de euro, reglează aproximativ procesul dintre companie şi victimele franceze. Şase francezi au murit în accident iar 456 au supravieţuit.

Cu acest acord, "obiectivul nostru este ca această dramă să fie practic încheiată până la Crăciun", a explicat Bernard Courtois pentru AFP.

Conform declaraţiilor lui Courtois, aproximativ 180 de familii au acceptat deja indemnizaţia de 11.000 propusă de compania italiană în schimbul renunţării la orice proces penal sau civil, douăzeci de familii s-au alăturat unui proces de class action în Statele Unite iar alte douăzeci continuă procesul pe cont propriu.

Ceilalţi 235, care au încheiat un acord cu Costa Crociere la 17 aprilie, au negociat pentru 8.000 de euro plus 1.000 de euro cheltuieli de apărare sau expertiză. Compania a plătit această sumă la 4 mai.

Prin acest acord, pasagerii obţin posibilitatea de a se întoarce în faţa tribunalului. "Nu au renunţat la nimic, ei pot încă să aducă compania în instanţă dacă asta decid", a adăugat avocatul.

Atunci când a lovit stâncile de lângă insula Giglio în Toscana, apropiindu-se prea mult de coastă, Costa Concordia transporta 4.229 de persoane de 60 de naţionalităţi diferite, dintre care 3.200 de turişti şi peste 1.000 de membri ai echipajului. Catastrofa s-a soldat cu 32 de morţi, dintre care şase francezi.

În Italia, unde are loc ancheta principală, nouă persoane sunt acuzate printre care şi comandantul navei Francesco Schettino şi secundul său, Ciro Ambrosio, pentru omor multiplu din culpă, naufragiu şi abandonul navei.

În Franţa, parchetul din Paris a pornit o anchetă preliminară cu privire la naufragiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici