Compania sud-coreeană Asiana Airlines îşi încetează zborurile către Fukushima

Cea de-a doua mare companie sud-coreeană, Asiana Airlines, a anunţat miercuri că îşi încetează zborurile charter către Fukushima, în Japonia, începând din octombrie, din cauza temerii privind radiaţiile emise după accidentul nuclear din această zonă din martie 2011.

208 afișări
Imaginea articolului Compania sud-coreeană Asiana Airlines îşi încetează zborurile către Fukushima

Compania sud-coreeană Asiana Airlines îşi încetează zborurile către Fukushima (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania operează în prezent două legături pe lună cu Fukushima, în cadrul unui acord care expiră la sfârşitul lui septembrie. Acesta nu va fi reînnoit.

"Serviciul va înceta în octombrie şi vom decide ulterior durata acestei opriri în funcţie de condiţii", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei. "Pasagerii sunt îngrijoraţi şi vom urmări cu atenţie toate informaţiile privind nivelul poluării nucleare la Fukushima".

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a anunţat marţi că 300 de tone de apă radioactivă s-au scurs dintr-un rezervor, iar aceasta s-a răspândit în bălţile şi pe terenul centralei nucleare avariate. TEPCO încearcă să pompeze acest lichid pentru a evita o extindere a contaminării zonei.

Operatorul se străduieşte din martie 2011 să facă faţă consecinţelor accidentului produs la centrala Fukushima Daiichi (220 de kilometri nord-est de Tokyo), în urma unui seism puternic urmat de un tsunami.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici