Companiile aeriene, avertizate de SUA în legătură cu noi riscuri

Executivul american a alertat companiile aeriene în legătură cu eventuale riscuri privind încercarea unor pasageri de a ascunde explozivi în încălţăminte, a anunţat miercuri postul de televiziune NBC.

471 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene, avertizate de SUA în legătură cu noi riscuri

Companiile aeriene, avertizate de SUA în legătură cu noi riscuri (Imagine: Shuttertock)

Această avertizare aminteşte de cazul Richard Reid, britanicul care a încercat în decembrie 2001 să arunce în aer o cursă aeriană între Paris şi Miami cu un dispozitiv ascuns în pantofi. El ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

În baza unor elemente "credibile" ale serviciilor de informaţii americane, Departamentul pentru Securitate Internă a făcut apel la companii, miercuri, să fie mult mai vigilente la zborurile cu plecare spre Statele Unite, precizează NBC, citând surse oficiale care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului.

Contactat de AFP, Departamentul american pentru Securitate Internă a refuzat să confirme noua ameninţare, limitându-se să sublinieze că "va împărtăşi în mod constant informaţii pertinente cu partenerii săi americani şi internaţionali".

"Dispozitivul nostru de securitate prevede un număr de măsuri, vizibile şi invizibile în acelaşi timp, în baza ultimelor informaţii şi, la fel ca întotdeauna, Departamentul pentru Securitate Internă continuă să ajusteze măsurile de securitate la un context de ameninţări aflat într-o evoluţie constantă", a adăugat o purtătoare de cuvânt, citată într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici