Companiile aeriene din SUA dau în judecată FBI şi CIA

Companiile aeriene date în judecată de victimele atentatelor din septembrie 2001 au depus, marţi, o plângere la un tribunal american prin care solicită audierea agenţilor FBI şi CIA în încercarea de a învinui autorităţile pentru incapacitatea de a preveni atacurile, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene din SUA dau în judecată FBI şi CIA

Companiile aeriene din SUA dau în judecată FBI şi CIA

Şapte companii aeriene au solicitat, într-o serie de plângeri depuse separat, audierea a doi agenţi CIA din cadrul departamentului care a derulat ancheta referitoare la liderul al-Qaida, Osama ben Laden, şi a cinci foşti şi actuali agenţi FBI, care au iniţiat o anchetă similară în urma incidentelor din septembrie 2001.

O parte dintre rudele victimelor atentatelor au intentat proces companiilor aeriene, printre care American Airlines şi United Airlines, solicitând achitarea de compensaţii.

Companiile americane au precizat că au nevoie de mărturiile agenţilor CIA şi FBI pentru a dovedi că acţiunile lor au fost rezonabile.

Companiile susţin în plângerile depuse la tribunalul american că "incapacitatea agenţiilor federale de a depista şi împiedica complotul reprezintă împrejurări mult mai importante ale atacurilor teroriste decât presupusul comportament neglijent din partea companiilor aeriene".

FBI şi CIA au refuzat să comenteze demersul companiilor aeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici