Companiile chineze din Rusia sunt sprijinite de propriul guvern să profite de oportunităţile create de criză

Trimisul special al Chinei în Rusia i-a îndemnat pe oamenii de afaceri chinezi aflaţi în Moscova să profite de oportunităţile economice create de criză, o strategie care ar putea ajuta la atenuarea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, scrie Bloomberg.

5990 afișări
Imaginea articolului Companiile chineze din Rusia sunt sprijinite de propriul guvern să profite de oportunităţile create de criză

Sursa foto: Profimedia

Ambasadorul Zhang Hanhui le-a transmis oamenilor de afaceri chinezi să nu piardă vremea şi să „umple golul“ apărut pe piaţa locală, se arată pe contul oficial de WeChat al Russia Confucius Culture Promotion Association.

Deşi nu există nicio referire la sancţiuni sau la respectarea acestora, Zhang a descris situaţia drept o oportunitate.

„Actuala situaţie internaţională este complexă. Marile companii au în faţă provocări majore sau chiar perturbări legate de plăţi şi lanţuri de aprovizionare. Acesta este un moment în care companiile private, mici şi mijlocii, pot juca un rol“, potrivit lui Hanhui.

Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său chinez Xi Jinping într-o convorbire de săptămâna trecută cu privire la posibile „implicaţii şi consecinţe“ în cazul în care Beijing-ul ar alege să susţină invazia preşedintelui rus Vladimir Putin din Ucraina.

Japonia, Uniunea Europeană, Marea Britanie şi alte ţări s-au alăturat Statelor Unite în a impune sancţiuni Rusiei, în încercarea de izolare a regimului lui Putin şi încheierii războiului.

În timp ce oficialii chinezi au criticat sancţiunile anunţate împotriva Rusiei şi s-au angajat să menţină „relaţii comerciale normale“ cu Rusia, marile companii din China par până acum să respecte sancţiunile.

Ambasadorul chinez Zhang Hanhui a declarat că guvernul ţării sale încearcă să găsească modalităţi de a se adapta la problemele legate de logistică şi plăţi în „noua situaţie“, făcând se pare referire la regimul sancţiunilor.

Oficialul chinez a oferit exemple şi a sfătuit şefii de companii chineze să se „adapteze“ la noua realitate cât mai curând posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici