Complot terorist dejucat de poliţia australiană

Poliţia australiană a arestat marţi patru presupuşi terorişti, suspectaţi de legături cu o grupare islamistă somaleză, pentru că ar fi planificat un atac sinucigaş împotriva unei baze militare din Australia.

20 afișări
Imaginea articolului Complot terorist dejucat de poliţia australiană

Poliţia australiană anunţă dejucarea unui atac terorist care viza o bază militară (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre suspecţi a fost inculpat pentru acte de terorism, iar ceilalţi trei au fost interogaţi de poliţie.

Aproximativ 400 de poliţişti au participat la operaţiunea soldată cu arestarea la Melbourne a celor patru bărbaţi de aproximativ 20 de ani şi având origini somaleze şi libaneze, potrivit unui reprezentant al poliţiei federale australiene.

Cei patru sunt acuzaţi că ar fi intenţionat să atace cu arme automate o bază militară, a explicat poliţia, care a precizat că membrii grupării fuseseră anterior în Somalia.

"Presupuşii vinovaţi se pregăteau să comită un atac susţinut împotriva personalului militar până când ar fi fost ucişi şi ei", a declarat Tony Negus, comisar şef în cadrul poliţiei federale australiene.

"Intenţia celor patru bărbaţi era să pătrundă în cazarmele militare şi să ucidă cât mai multe persoane cu putinţă... Dacă lucrurile ar fi stat astfel ar fi fost cel mai grav atac comis pe pământ australian", a adăugat el.

Potrivit poliţiei, suspecţii vizau baza Holsworthy de la Sydney, deşi au fost supravegheate şi alte baze militare.

Premierul australian, Kevin Rudd, a declarat că aceste arestări "le amintesc tuturor australienilor că ameninţarea teroristă este foarte reală". El a exclus totuşi retragerea celor 1.550 de militari australieni mobilizaţi în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici