Componenţa noului Congres american, care îşi reia activitatea marţi

Congresul american îşi reia activitatea marţi pentru cea de-a 114-a sesiune în doi ani, după alegerile legislative din 4 noiembrie, în urma cărora republicanii şi-au consolidat majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi au preluat controlul Senatului.

123 afișări
Imaginea articolului Componenţa noului Congres american, care îşi reia activitatea marţi

Componenţa noului Congres american, care îşi reia activitatea marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SENATUL

Potrivit regulilor Senatului, pentru adoptarea unei legi este necesară în general majoritatea calificată de 60 de voturi din 100.

CAMERA REPREZENTANŢILOR

  • - republicani: 247 de mandate (cu 13 mai multe), cea mai puternică majoritate de la alegerile din noiembrie 1928 (270 de republicani).

  • - democraţi: 188 de mandate (cu 13 mai puţine)

  • - femei: 87 (65 democrate, 22 republicane)

  • - minorităţi: 46 de aleşi de culoare (44 democraţi şi 2 republicani), 36 hispanici (26 democraţi, 10 republicani), 13 de origine asiatică (12 democraţi, 1 republican).

În total, noul Congres are un număr record de femei (107), reprezentând 24,6 la sută din numărul total de congresmeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici