Comunitatea internaţională va spori presiunea asupra lui Putin, spune Boris Johnson

Comunitatea internaţională va spori presiunea asupra lui Putin, declară premierul britanic Boris Johnson.

474 afișări
Imaginea articolului Comunitatea internaţională va spori presiunea asupra lui Putin, spune Boris Johnson

Înainte de a pleca, joi dimineaţă, la Bruxelles, pentru a participa la reuniunile NATO şi G7, Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin a „depăşit o linie roşie".

Comunitatea internaţională va „creşte presiunea" asupra preşedintelui rus la întâlnirea de joi, a spus Johnson, conform Sky News.

Johnson a adăugat că doreşte să îl oprească pe Putin să folosească rezervele de aur şi că acesta ar trebui să apară în faţa Curţii Penale Internaţionale.

De asemenea, el a dezvăluit că se va întâlni cu Volodimir Zelenski, „în curând", dar nu este clar dacă este vorba de o întâlnire în persoană sau nu.

La Bruxelles se desfăşoară summit-uri ale NATO, G7 şi reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor din Uniunea Europeană. Preşedintele SUA, Joe Biden, la summit-ul extraordinar al NATO, va discuta inclusiv despre eventualul răspuns dacă Putin va folosi arme chimice sau biologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici