CONDAMNARE LA MOARTE, în Pakistan, pentru şase militanţi implicaţi în atacul asupra unei şcoli din Peshawar

Armata pakistaneză a anunţat pedeapsa cu moartea pentru şase militanţi implicaţi în atacul sângeros comis anul trecut asupra unei şcoli militare din oraşul Peshawar, informează site-ul Radio Free Europe/Radio Liberty.

159 afișări
Imaginea articolului CONDAMNARE LA MOARTE, în Pakistan, pentru şase militanţi implicaţi în atacul asupra unei şcoli din Peshawar

CONDAMNARE LA MOARTE, în Pakistan, pentru şase militanţi implicaţi în atacul asupra unei şcoli din Peshawar (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Bărbaţii au fost condamnaţi de tribunalele militare constitutite în urma atacului din data de 16 decembrie 2014, în urma căruia au fost ucise 151 de persoane, majoritatea elevi. Un al şaptelea bărbat a primit o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul armatei, care includea numele condamnaţilor şi rolul lor în atac, era menţionat, de asemenea, faptul că "inculpaţii au avut parte de un proces corect" şi că aceştia au avut dreptul să facă apel.

Procesul s-a desfăşurat în spatele uşilor închise şi nu au fost date detalii despre locul sau data la care vor fi puse în aplicare pedepsele.

Un moratoriu care durează de şase ani privind pedeapsa cu moartea a fost ridicat în decembrie de Guvernul pakistanez. Iniţial acesta era aplicat pentru cei condamnaţi pentru acte de terorism, însă acum se aplică tuturor celor care comit infracţiuni capitale.

Atentatul care a vizat o şcoală frecventată de copiii militarilor din Peshawar, o metropolă din nord-vestul Pakistanului, a fost revendicat de talibanii pakistanezi din mişcarea TTP, care luptă din 2007 împotriva Guvernului de la Islamabad, acuzat că susţine războiul american "împotriva terorismului" şi că "batjocoreşte islamul".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici