Conducerea armatei SUA, despre scrisoarea trimisă Guvernului de la Bagdad: Este o greşeală. Nu am decis retragerea din Irak

Scrisoarea trimisă de comandamentul SUA din Irak către autorităţile de la Bagdad este o ciornă prost formulată, a declarat a declarat, luni, şeful Statului Major General al forţelor militare americane, generalul Mark Milley, relatează site-ul agenţiei Reuters.

11687 afișări
Imaginea articolului Conducerea armatei SUA, despre scrisoarea trimisă Guvernului de la Bagdad: Este o greşeală. Nu am decis retragerea din Irak

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Prost formulată, sugerează o retragere. Acest lucru nu se întâmplă", a declarat generalul Mark Milley, subliniind că nu se plănuieşte retragerea forţelor americane.

Milley a explicat că scopul scrisorii era de a explica forţelor armate irakiene că mişcările trupelor americane din Irak au crescut în ultimele zile, inclusiv transportul aerian de forţe între diverse baze din Irak, dar şi din Kuwait în Irak.

"Este o greşeală făcută cu bună credinţă de oameni care încearcă să facă lucrurile corecte în situaţii extrem de dinamice, etc. Nu ar fi trebuit să fie trimisă", a adăugat generalul american.

Armata americană a transmis, luni seară, Guvernului de la Bagdad că se va repoziţiona în sensul unei retrageri în siguranţă a trupelor din Irak, informaţie infirmată de secretarul american al Apărării, Mark Esper.

Mark Esper: Forţele militare americane nu intenţionează să părăsească Irakul

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, susţine că nu a fost luată vreo decizie de retragere din Irak, după ce Reuters şi alte agenţii de presă au relatat luni că armata americană a transmis Guvernului de la Bagdad că se va repoziţiona în sensul unei retrageri în siguranţă a truplor din Irak.

"Nu există nicio decizie de a părăsi Irakul", a spus Esper, atunci când a fost întrebat despre scrisoare, adăugând că nu a fost activat niciun plan de retragere.

"Nu ştiu ce este cu scrisoarea respectivă ... Încercăm să aflăm de unde vine, ce este cu ea. Dar nu a fost luată nicio decizie de a părăsi Irakul. Punct", a mai spus Esper

Esper a adăugat că Statele Unite îşi respectă angajamentul de a contracara reţeaua Stat Islamic în Irak, alături de aliaţii şi partenerii Washingtonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici