Conflicte pe tema deschiderii graniţelor UE. Ministru belgian: Decizia unor state, influenţată de concurenţa turistică

  • Ministrul belgian al Afacerilor Externe şi Apărării Philippe Goffin, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană nu se poate coordona pentru redeschiderea frontierelor
  • Decizia unor ţări membre de a deschide graniţele ar fi fost influenţată de concurenţa turistică
  • „Belgia va lua o decizie în lumina recomandărilor Comisiei Europene”
9454 afișări
Imaginea articolului Conflicte pe tema deschiderii graniţelor UE. Ministru belgian: Decizia unor state, influenţată de concurenţa turistică

Sursa FOTO: Profimedia

„Suntem printre solicitanţii unei astfel de coordonări, dar nu funcţionează. Anumite ţări au intrat într-o formă de concurenţă turistică”, a declarat ministrul belgian al Afacerilor Externe şi Apărării, Philippe Goffin, într-un interviu pentru cotidianul La Libre Belgique.

Potrivit declaraţiilor sale, miniştrii au încercat să ajungă la un acord în privinţa unei redeschideri coordonate a frontierelor interne şi externe ale Uniunii Europene. Acestea au fost închise în luna martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Data de 15 iunie a fost acceptată de majoritatea statelor drept termen al ridicării restricţiilor de circulaţie instituite în cadrul spaţiului Schengen. Totuşi, unele state consideră că nu pot aplica încă asemena măsuri de relaxare.

„Fiecare a gestionat această criză în mod autonom, pentru că situaţia diferă”, a explicat el. „Marele ducat al Luxemburgului nu şi-a închis niciodată frontierele. Germania şi-a închis graniţele cu stricteţe, dar apoi s-a numărat printre primele state care au pledat pentru redeschiderea lor. Noi, belgienii, dorim coerenţă europeană. Evident, acest lucru nu a fost posibil.”

„Dacă Italia anunţă prima redeschiderea frontierelor, în data de 3 iunie, scopul este lansarea unui apel către turişti”, consideră Philippe Goffin.

„În ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor UE spre exterior, Belgia va lua o decizie în lumina recomandărilor Comisiei Europene. Rămân optimist în privinţa capacităţii Europei de a anunţa o dată comună”, a declarat ministrul belgian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici