CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Iranul îndeamnă ţările din regiune să trimită armament Palestinei

Ţările din regiune trebuie să trimită armament palestinienilor pentru a lupta împotriva Israelului, a declarat duminică preşedintele Parlamentului iranian Ali Larijani, citat de agenţia oficială Irna.

1183 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Iranul îndeamnă ţările din regiune să trimită armament Palestinei

CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Iranul îndeamnă ţările din regiune să trimită armament Palestinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acţiuni politice ale anumitor ţări din regiune sunt utile, însă nu suficiente. În prezent aşteptăm ca ei să trimită un ajutor militar" palestinielor, a declarat Larijani.

"Statele Unite şi Occidentul trimit armament regimului sionist. De ce ai lor să nu trimită arme Palestinei?", a continuat el.

Preşedintele Parlamentului iranian a mai apreciat că anumite ţări din regiune au "comis o eroare strategică provocând un conflict intern în Siria, prin trimiterea de arme" unor grupări rebele siriene.

"Aşteptăm de la anumite ţări din regiune să îşi schimbe comportamentul şi, în loc să încurajeze un conflict între două grupuri musulmane în Siria, să trimită aceste arme Palestinei, pentru a lupta împotriva regimului sionist", a insistat el, vizând implicit ţări din regiunea Golfului Persic şi Turcia.

Iranul, care susţine mişcările islamiste palestiniene, nu recunoaşte Israelul şi afirmă frecvent că acesta este sortit dispariţiei ca stat. Teheranul este principalul aliat regional al Siriei şi denunţă în mod regulat susţinerea oferită de către anumite state occidentale şi arabe rebelilor sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici