CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Reprezentantul palestinian la ONU susţine că ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 140 de morţi

Reprezentantul palestinian la ONU a anunţat marţi că ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 140 de morţi şi peste 950 de răniţi în Fâşia Gaza.

223 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Reprezentantul palestinian la ONU susţine că ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 140 de morţi

CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Reprezentantul palestinian la ONU susţine că ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 140 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Riyad Mansour a anunţat acest bilanţ într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU în care îndeamnă cele 15 state să condamne operaţiunea israeliană "Pilon de Apărare", declanşată miercurea trecută pentru a contracara atacuri cu rachete din Fâşia Gaza.

Membrii Consiliului de Securitate au analizat marţi seara o cerere din partea statelor arabe, care solicită o reuniune publică cu privire la criza din Gaza. Diplomaţii occidentali apreciază că aceasta ar putea submina eforturile de a ajunge la un armistiţiu.

Reprezentantul palestinian a precizat în scrisoarea sa că există "numeroşi copii" printre cele 140 de victime palestiniene. În total, cinci israelieni, inclusiv un militar, au murit în urma atacurilor cu rachete.

Hamas, care se află la conducerea Fâşiei Gaza, a transmis un bilanţ de 136 de morţi.

Statele Unite s-au opus marţi unei declaraţii a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Gaza, apreciind că ar fi "contraproductivă" şi că aceasta "nu ar aduce nicio contribuţie la eforturile diplomatice în curs".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici