Conflictul din Gaza. Israel respinge acuzaţiile de genocid şi anunţă la Haga că trebuie să se apere

Reprezentanţii Israelului au susţinut vineri că acuzaţiile aduse de Africa de Sud la Curtea Supremă a ONU sunt false şi „grav denaturate”. Este vorba despre acuzaţiile conform căreia operaţiunea sa militară din Gaza s-a transformat în genocid împotriva populaţiei palestiniene, potrivit Reuters.

102 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Gaza. Israel respinge acuzaţiile de genocid şi anunţă la Haga că trebuie să se apere

Sursa foto: AP

Reprezentantul Israelului le-a cerut judecătorilor să respingă cererea Africii de Sud de a opri ofensiva din Gaza, spunând că astfel va rămâne fără apărare.

Consilierul juridic al ministerului de Externe din Israel, Tal Becker, a spus în faţa instanţei că interpretarea evenimentelor de către Africa de Sud a fost „foarte mult distorsionată”.

„Dacă au existat acte de genocid, acestea au fost comise împotriva Israelului. Hamas caută genocid împotriva Israelului”, a spus el.

Africa de Sud, care a intentat procesul la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) în decembrie, a cerut judecătorilor de la Haga să impună măsuri de urgenţă prin care să oblige Israelul să oprească imediat ofensiva.

Probabil, instanţa se va pronunţa asupra posibilelor măsuri de urgenţă la sfârşitul acestei luni. Totuşi, judecătorii de la Haga nu vor decide atât de rapid şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de genocid. Acele proceduri ar putea dura ani de zile, susţin specialiştii. Deciziile CIJ sunt definitive şi fără apel, însă instanţa nu are nicio modalitate de a le pune în executare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici