Conflictul din Siria are consecinţe devastatoare pentru refugiaţii palestinieni, avertizează ONU

Conflictul din Siria are consecinţe devastatoare pentru refugiaţii palestinieni în această ţară, a avertizat ONU luni, după ce bombardamente au vizat în weekend o tabără de refugiaţi din provincia Deraa (sud).

405 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Siria are consecinţe devastatoare pentru refugiaţii palestinieni, avertizează ONU

Conflictul din Siria are consecinţe devastatoare pentru refugiaţii palestinieni, avertizează ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit primelor informaţii, tabăra de refugiaţi palestinieni de la Deraa a fost direct afectată de confruntările armate intense din data de 12 octombrie", a anunţat Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), potrivit căreia şapte refugiaţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi 15 au fost răniţi.

"Conflictul armat are consecinţe devastatoare pentru viaţa şi pentru casele" refugiaţilor palestinieni, a anunţat UNRWA, adăugând că violenţele de sâmbătă din Deraa s-au soldat cu deteriorarea unui centru de sănătate.

Directorul UNRWA pentru Siria, Michael Kingsley-Nyinah, le-a cerut părţilor implicate în conflict să pună capăt luptelor în tabără.

"UNRWA a reiterat îndemnurile sale către toate părţile pentru a înceta să efectueze operaţiuni militare în taberele de refugiaţi palestinieni sau în zone civile şi să se conformeze obilgaţiilor lor în virtutea dreptului internaţional umanitar", a spus acest oficial.

Comunicatul UNRWA intervine la două zile după ce avioane şi tancuri ale regimului au atacat unele sectoare din tabăra de la Deraa, în contextul unor confruntări între combatanţi rebeli şi loialişti, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Şi alte tabere palestiniene, precum cea de la Yarmouk, în apropiere de Damasc, care adăpostea 150.000 de persoane înainte de începutul conflictului, au avut de suferit din cauza conflictului care devastează Siria de 31 de luni. Conform unor militanţi, încă 30.000 de persoane vor rămâne la Yarmouk, încercuite de trupele regimului lui Bashar al-Assad.

Trupele guvernamentale şi rebelii au luptat în repetate rânduri pentru a controla această tabără.

UNRWA înregistrează aproximativ 500.000 de refugiaţi palestinieni în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici