CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Turcia a încetat bombardamentele împotriva poziţiilor militare din Siria

Bombardamentele Turciei ca urmare la atacul cu obuze lansat de Siria au încetat, instalându-se un calm relativ la frontiera dintre cele două state, chiar dacă armata turcă a continuat să îşi sporească prezenţa în zona satului Akçakale.

793 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Turcia a încetat bombardamentele împotriva poziţiilor militare din Siria

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Turcia a încetat bombardamentele împotriva poziţiilor militare din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroase tancuri şi sisteme de artilerie au fost mobilizate la frontiera cu Siria, în zona localităţii Akçakale, situată de partea turcă în dreptul localităţii siriene Tall al-Abyad. 

Guvernul turc a obţinut joi aprobarea Parlamentului pentru a continua operaţiunile militare pe teritoriul turc, invocând raţiuni de "siguranţă naţională". Dar premierul Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria.

Începând de vineri dimineaţă, numeroşi locuitori din Akçakale au traversat frontiera pentru a le oferi apă şi alimente vecinilor sirieni, pe fondul luptelor care au loc în Siria.

Obuze lansate din Siria au căzut miercuri în satul Akçakale, omorând cinci civili turci şi rănind alte zece persoane. În replică, armata turcă a atacat poziţii ale armatei siriene, omorând câţiva militari, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici