CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Un nou tir de artilerie provenind din Siria. Armata turcă a ripostat

Armata turcă a ripostat sâmbătă dimineaţa la un nou tir de artilerie provenit din Siria şi îndreptat spre provincia Hatay (sud-est) dar care nu a provocat victime, a anunţat o sursă oficială. "Un obuz de tun a aterizat astăzi (sâmbătă) la ora 07.00 (07.00 ora României) la 50 de metri în interiorul teritoriului turc, pe un teren viran situat la 700 de metri de satul Güveççi şi la 300 de metri de un post de jandarmerie", afirmă un comunicat al guvernatoratului din Hatay.

3530 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Un nou tir de artilerie provenind din Siria. Armata turcă a ripostat

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Un nou tir de artilerie provenind din Siria. Armata turcă a ripostat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata turcă a ripostat cu patru salve de mortier, subliniază textul, care adaugă că tirul, provenind de la o baterie a forţelor guvernamentale, a vizat rebelii sirieni aflaţi în apropierea frontierei turco-siriene.

De la incidentul produs miercuri şi soldat cu moartea a cinci civili turci într-un sat de frontieră, Turcia răspunde sistematic cu tiruri de artilerie la tirurile siriene.

Güveççi este situat la frontiera siriană. În satul sirian vecin, Khirbet al-Joz, au loc lupte între insurgenţii din Armata Siriană Liberă (ASL) şi armata regimului, anunţase anterior agenţia turcă Anatolia.

Coloane de fum se ridicau sâmbătă din unele locuinţe din acest sat sirian, adaugă Anatolia.

Incidentul produs miercuri la Akçakale, în sud-estul Turciei, cel mai grav între Damasc şi Ankara de la distrugerea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie, a provocat o creştere bruscă a tensiunilor şi a reanimat temerile unei propagări a conflictului sirian.

Artileria a răspuns bombardând teritoriul sirian şi, de atunci, orice tir sirian care atinge teritoriul turc face obiectul unei riposte turce.

Guvernul de la Ankara a obţinut joi permisiunea Parlamentului de a conduce operaţiuni militare împotriva Siriei, în caz de necesitate.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm, joi, tirurile armatei siriene împotriva Turciei, după lungi tratative între ruşi şi occidentali, şi le-a cerut celor două ţări vecine să dea dovadă de reţinere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici