Confruntări armate intense la periferia Damascului, între forţele regimului şi insurgenţi

Intense confruntări armate au izbucnit, marţi, la periferia oraşului Damasc, între serviciile de securitate siriene şi forţele opoziţiei.

382 afișări
Imaginea articolului Confruntări armate intense la periferia Damascului, între forţele regimului şi insurgenţi

Confruntări armate intense la periferia Damascului, între forţele regimului şi insurgenţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conform martorilor, acestea sunt cele mai intense confruntări de la izbucnirea revoltelor şi violenţelor în urmă cu peste 16 luni, relatează BBC News online.

Potrivit presei, insurgenţii sirieni sunt implicaţi în schimburi de focuri cu agenţi ai Gărzii Republicane, o unitate de elită a regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că luptele au loc în cartierele Qadsaya şi Al-Hama, situate la periferia capitalei Siriei.

Casa Albă apreciază că regimul Bashar Al-Assad este pe cale să piardă controlul asupra Siriei, lucru confirmat de confruntările armate din apropiere de Damasc şi de numărul din ce în ce mai mare al dezertărilor. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Jay Carney, a invocat ca argument în primul rând numărul mare al dezertărilor membrilor de rang înalt ai regimului. "Regimul Bashar Al-Assad pierde treptat controlul asupra ţării", a declarat Carney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici