Confruntări între manifestanţii neonazişti şi anarhişti, la Praga

Poliţiştii cehi au reţinut 396 de extremişti, inclusiv 96 de străini, care au participat sâmbătă la demonstraţia de la Praga, soldată cu răniţi în urma confruntărilor între manifestanţii neonazişti şi anarhişti, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei, Eva Brozova, citată de CTK în pagina online.

4 afișări

Circa 200 de persoane au comis infracţiuni, iar trei au fost acuzate de atac asupra unui oficial public. Securitatea la Praga a fost asigurată sâmbătă de 1.616 ofiţeri ai poliţiei naţionale, proveniţi inclusiv din alte regiuni, asistaţi de 300 de poliţişti din capitală.

Primarul oraşului, Pavel Bem, a declarat sâmbătă că aproximativ 1.000 de militanţi radicali de stânga şi 300-400 de extremişti de dreapta au participat la manifestaţia de la Praga.

Deşi marşul programat să se desfăşoare în cartierul evreiesc din capitala Cehiei nu a mai avut loc, datorită măsurilor adoptate de poliţie, confruntări între extremiştii de stânga şi cei de dreapta au avut loc în diferite locuri din Praga. Cinci persoane au fost rănite uşor, inclusiv un poliţist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici